Selve behandlingen

Første behandlingneedle

Første gang du kommer i klinikken, skal du regne med at bruge 1½-2 timer, idet vi først skal tale om den primære årsag til, at du ønsker behandling.

Inden behandlingen  vil jeg spørge ind til dine symptomer, såvel nuværende som tidligere, andre sygdomme, din livsstil, fordøjelse, søvn osv.,  for at lave så god en diagnose som muligt. Jeg vil også lave en objektiv undersøgelse, der inkluderer puls og tungediagnostik, som er vigtige diagnostiske redskaber i Traditionel Kinesisk Medicin ( TCM). I TCM behandler man nemlig ikke kun symptomerne, men også de bagvedliggende ubalancer. Derfor er det vigtigt, at du fortæller om alle dine symptomer og sygdomme, så der kan tages individuelle hensyn.

Selve behandlingen kan så omfatte akupunktur med eller uden moxa, akupressur, cupping, tuina, guasha, men også kost og livstilsråd. Læs mere om de forskellige typer af behandlinger her.

Såfremt jeg vurderer, du kommer med et helbredsproblem, der kræver behandling af læge eller anden terapeut vil jeg altid henvise hertil.

Til akupunkturbehandlingen benyttes kun meget tynde og sterile engangsnåle. Nålene sættes i enten på forsiden eller bagsiden af din krop. Der er hovedsagelig ingen bivirkninger ved behandling med akupunktur. Den kan kombineres med vestlig medicinsk eller kirurgisk behandling. I sjældne tilfælde kan man få et lille blåt mærke, nogle vil opleve let kløen, prikken specielt omkring indstiksstedet, andre vil blive ekstremt afslappede.

Under  hele behandlingen bliver jeg i lokalet og er koncentreret om dig.

Efterfølgende behandlinger

Afhængig af hvad du ønsker behandling for, kan der være behov for flere behandlinger. Symptomer, ubalancer opstået over tid, vil typisk også kræve flere behandlinger og evt. egen indsats for at blive afhjulpet. De efterfølgende gange tager  ca. 1 time.

Efter behandlingenwater-lily-264591_640

Efter behandlingen vil nogle opleve en behagelig træthed, andre øget energi.

Du må meget gerne drikke rigeligt efter behandlingen for at udskille eventuelle affaldstoffer.

Der er som sådan ingen kontraindikationer ved akupunktur, men det er vigtigt, at du fortæller, hvis du er gravid, da der er visse akupunkturpunkter, man skal undgå.